Barbara Beekman studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sinds een aantal jaar werkt zij als freelance fotograaf en grafisch ontwerper. Onlangs startte zij haar bedrijf ‘Barbara Beekman FotoGrafisch’ waarin al haar werkzaamheden zijn ondergebracht.

Barbara heeft zich toegelegd op twee verschillende diciplines , grafisch ontwerpen en fotografie. Als grafisch ontwerper richt ze zich op de analyse van het vraagstuk met als doel tot een heldere visuele communicatie te komen. Als fotograaf werkt ze veelal vanuit een sferische benadering van het thema. Vaak zoekt ze in haar werk naar uitersten, contrast en tegenstellingen, waarbij de mogelijkheden zowel in vorm als inhoud worden onderzocht. Deze creatieve werkprocessen versterken elkaar en vullen elkaar aan en ze verweeft ze tot een eenheid. Dit uit zich in een heldere en krachtige beeldtaal.

‘Ik werk vanuit een sterk conceptuele benadering waarbij de vorm een uitvloeisel is van de inhoud, ik zoek naar emotie en nuance. Ik geeft de aanzet van het verhaal waarbij ik streef naar het oproepen van een sfeer die mensen verrast, prikkelt en uitdaagt zelf verder te speculeren en fantaseren.’